Community 65

Food & Beverage 1


Akar Kayu. A Community Project. By SMK Bandar Baru Sungai Buloh

...

ABOUT THE PROJECT

Projek ini adalah projek berasaskan herba yang sumbernya banyak terdapat di dalam negara. Pelbagai kajian yang telah dijalankan oleh agensi-agensi kerajaan dan swasta di dalam dan luar negeri berhubung sumber perubatan berasaskan herba terutamanya dari negara ini. Perkembangan positif ini telah mendorong saya untuk menghasilkan produk-produk berasaskan herba terutamanya dari akar-akar kayu yang boleh memberikan kebaikan dari segi kesihatan tubuh badan.

Saya telah mengenali industri herba ini sejak saya dilahirkan lagi kerana keluarga saya merupakan pengusaha herba tradisional sejak bertahun-tahun. Dengan peluang yang ada, saya ingin memperluaskan perniagaan ini untuk menjadikannya lebih komersial dan berdaya saing. Lebih banyak penyelidikan akan dibuat, memperkemaskan proses pembuatan, 'packaging' serta strategi pemasaran. Saya perlukan sokongan untuk meneruskan projek ini supaya perusahaan herba yang telah menjadi warisan turun temurun tidak lupus dek zaman dan untuk memperkenalkan kepada generasi muda akan kewujudan serta kelebihan herba tradisional.

Saya memerlukan dana sebanyak RM5000 sebagai modal awal untuk packaging yang lebih sempurna serta untuk menginovasikan projek ini menjadi lebih mesra pengguna.

Minuman herba ini tidak mengandungi sebarang bahan kimia.
Dijamin dan diyakini tidak memberi kesan sampingan yang buruk jika diambil secara kerap.
Menjadikan badan lebih bertenaga dan awet muda.
Menyembuh pelbagai penyakit.SOKONGAN ANDA

Kami mencadangkan para penyokong menghubungkan akaun Facebook anda pada laman web, pitchiN sebelum anda membuat sokongan. Sekiranya anda tidak menghubungkan akaun Facebook anda sebelum membuat sokongan amaun, sokongan tersebut akan dilihat sebagai "orang tanpa nama" atau "anonymous". Sekiranya anda memilih untuk tidak menghubungkan akaun Facebook anda, anda masih berupaya untuk membuat sokongan amaun kerana pihak pitchIN akan masih dapat mengenalpasti identiti anda yang mana akan di kongsi bersama pihak CrowdMalaya sekiranya projek kami berjaya mencapai sasaran. Hanya kami merasakan sekiranya pihak anda menghubungkan akaun Facebook anda sebelum menyatakan sokongan amaun pada projek CrowdMalaya, maka ianya akan lebih interaktif dan pihak lain dapat melihat penama-penama yang menyokong projek kami.

MAKLUMAN

Anda tidak perlu mempunyai akaun bersama PayPal untuk menyokong projek CrowdMalaya. Apa yang hanya anda perlukan ialah kad kredit Mastercard/Visa ataupun Debit kad.

Walaubagaimana pun, sekiranya pihak anda tidak selesa menggunakan kiriman wang melalui talian Internet, maka pihak anda boleh juga menyatakan sokongan mealui pemindahan wang secara terus kepada akaun pitchIN seperti berikut:

WATCHTOWER AND FRIENDS SDN.BHD
Maybank 564892100684

WATCHTOWER AND FRIENDS SDN BHD adalah syarikat yang mentadbir pitchIN.

Dalam pada waktu yang sama sekiranya pihak anda membuat pemindahan wang secara terus, sila emelkan kepada pihak pitchIN bukti pemindahan tersebut dengan mengirimkan resit kepada alamat emel berikut: pitch@pitchin.my dengan subjek: Akar Kayu. Setelah menerima maklumat ini pihak pitchIN akan mengemaskinikan sistem.

Terima kasih sekali lagi dan kami berharap dengan sokongan anda semua, projek kami akan menjadi realiti!

Pasukan Akar Kayu


Project Updates

Project Discussion

List of Pitchers

List of all people who had pitched/pledge money to this project

About Me

Hani Syahirah

Gender female
Location
Website https://www.facebook.com/app_scoped_user_id/261472590706028/
Experiences

Additional InformationHani Syahirah Binti Muftofa