Community 65

Food & Beverage 1


4 GB CREW (Komik Online). An Arts and Design Project. By SMK Taman Dato Harun

...

ABOUT THE PROJECT

APA ITU KOMIK VIDEO?

Komik video memudahkan orang ramai dan penggemar komik mencari komik yang digemari menerusi Internet. Komik video yang ditunjukkan bergerak, mempunyai bunyi dan kesan animasi yang menarik. Memudahkan pengguna dengan hanya memuat turun dari Internet menggunakan telefon bimbit dan lain-lain.

Harga muat turun komik utk 3 kali pertama adalah percuma dan seterusnya akan dikenakan bayaran.Harga diyakini murah sebagai contoh satu komik bernilai RM4. Pengguna juga boleh memesan buku komik yang biasa dari laman sosial dan website kami.DANA DIPERLUKAN UNTUK?

Komputer yang mempunyai perisian grafik dan multimedia. Bahan-bahan untuk mencipta komik. Pengajian untuk belajar cara membuat animasi. Website untuk mempromosikan komik-komik. Studio untuk mencipta komik. Grafik pad. Jumlah dana yang dianggarkan adalah RM40000.

SOKONGAN ANDA

Kami mencadangkan para penyokong menghubungkan akaun Facebook anda pada laman web, pitchiN sebelum anda membuat sokongan. Sekiranya anda tidak menghubungkan akaun Facebook anda sebelum membuat sokongan amaun, sokongan tersebut akan dilihat sebagai "orang tanpa nama" atau "anonymous". Sekiranya anda memilih untuk tidak menghubungkan akaun Facebook anda, anda masih berupaya untuk membuat sokongan amaun kerana pihak pitchIN akan masih dapat mengenalpasti identiti anda yang mana akan di kongsi bersama pihak CrowdMalaya sekiranya projek kami berjaya mencapai sasaran. Hanya kami merasakan sekiranya pihak anda menghubungkan akaun Facebook anda sebelum menyatakan sokongan amaun pada projek CrowdMalaya, maka ianya akan lebih interaktif dan pihak lain dapat melihat penama-penama yang menyokong projek kami.

MAKLUMAN

Anda tidak perlu mempunyai akaun bersama PayPal untuk menyokong projek CrowdMalaya. Apa yang hanya anda perlukan ialah kad kredit Mastercard/Visa ataupun Debit kad.

Walaubagaimana pun, sekiranya pihak anda tidak selesa menggunakan kiriman wang melalui talian Internet, maka pihak anda boleh juga menyatakan sokongan mealui pemindahan wang secara terus kepada akaun pitchIN seperti berikut:

WATCHTOWER AND FRIENDS SDN.BHD
Maybank 564892100684

WATCHTOWER AND FRIENDS SDN BHD adalah syarikat yang mentadbir pitchIN.

Dalam pada waktu yang sama sekiranya pihak anda membuat pemindahan wang secara terus, sila emelkan kepada pihak pitchIN bukti pemindahan tersebut dengan mengirimkan resit kepada alamat emel berikut: pitch@pitchin.my dengan subjek: 4GB CREW. Setelah menerima maklumat ini pihak pitchIN akan mengemaskinikan sistem.


Terima kasih sekali lagi dan kami berharap dengan sokongan anda semua, projek kami akan ianya menjadi realiti!

Pasukan 4GB CREW

Project Updates

Project Discussion

List of Pitchers

List of all people who had pitched/pledge money to this project

About Me

Acap ComicMakerz

Gender male
Location
Website https://www.facebook.com/acap.makerz
Experiences

Additional InformationKami dari kumpulan 4GB Crew. Kami dari SMK Taman Dato'Harun, Petaling Jaya Selangor. Ahli kumpulan kami terdiri dari 3 orang iaitu:
Amirul Asyraf
Ariff Syazwan
Ridauddin Iman.

Ahli kumpulan ini terdiri dari:
Pelukis komik yang berbakat
Pereka grafik dan multimedia yang mahir
Sebuah pasukan yang mantap